Hvorfor Ramadanfitness.dk ?

Hej, assalamu aleikum og velkommen til ramadanfitness.dk

Ramadanfitness.dk har til formål at fortælle og synliggøre hvordan træning og fitness kan lade sig gøre i Ramadan måned.

Jeg har et ønske om at fortælle om de fordele og ulemper, som der ligger i træning under fasten og samtidig sørge for, at man kan følge mig og min træning under Ramadan. Ramadan måned kan være en hård og fysiologisk stressende måned, hvorfor jeg også vil understrege og påpege, at det ikke er alle som burde/skal træne under Ramadan – og ikke alle som skal faste heller. Det kommer vi ind på senere.

Der har de seneste år været meget interesse og dialog vedr. faste-kure og diæter. Det mere og mere kendte fænomen “Intermittent Fasting” (intermitterende / periodisk faste) har vagt stor interesse blandt sportsudøvere, bodybuildere og den generelle almene befolkning. Der har været 5:2 kuren, 16:8 fasten, 8 timers kuren, 20 timers kuren m.fl. som alle promovere faste, som værende en sund og stærk metode til vægttab, muskel opbygning og en opbygning af en ideel og sund krop.

Søster-sitet www.ifaste.dk har igennem det seneste år bragt en masse danske artikler vedr. Intermittent Fasting, og meget af den teori som kommer fra Intermittent Fasting vil blive brugt her på siden og til min egen tilgang til min plan.

I en IF livsstil er der ingen væskerestriktion. Selvom man faster i op til 24-36 timer, så vil man altid og det er kraftigt anbefalet at man konstant drikker vand. Det er dog ikke tilfældet i Ramadan. Her afholder man sig fra både mad og vand i hele faste perioden. Det betyder selvfølgelig at der skal tages højde for dette i mit træningsprogram.

Jeg har selv trænet og kørt en IF livsstil i godt 3 år, hvorfor jeg selv har en del erfaring med at faste i kortere og længere perioder. I kan læse mere om mine “stats” og min erfaring her :)

Jeg håber, at alle har et åbent sind mht. denne blog og I er alle velkomne til at komme med jeres indspark eller jeres egen erfaring.

Der er oprettet en facebook side til alle som enten vil deltage i dialogen eller blot følge med i min udvikling :) https://www.facebook.com/ramadanfitnessdk

Post navigation