Fredag – en lidt “lettere” TRX træning i Ramadan

Hej alle og as-salamu aleikum,

Igår, fredag, besluttede jeg mig for at prøve at træne lidt tidligere på dagen. Jeg vil normalt træne ca. 1-2 timer før Iftar, for at udnytte teorien om at maximere mit GH når man træner i en fastet tilstand (Læs om det her), men igår havde jeg ikke mulighed for at træne så sent. Samtidig så følte jeg mig første gang en smule sløv, og det kombineret med min tidlige træning gjorde, at jeg besluttede mig for at lave en lidt lettere træning – dvs. uden håndvægt og ingen tunge løft. Jeg brugte min egen kropsvægt, en enkelt kettlebell øvelser og de der fancy nye TRX torve de har i de fleste fitnesscentre. Altså en mindre TRX træning i Ramadan :)

Jeg vil lige sige, at jeg ved ikke hvad de forskellige øvelser hedder på denne, så jeg finder på nogle navne til øvelserne, som beskriver dem bedst muligt! 😉

TRX SFRAME_001_47250

Min “lettere” TRX træning i Ramadan

Igen, så har jeg jo en plan om at lave full-body sessioner i denne uge, og igen efter min ca. 2 km cykeltur til fitnesscentret, var jeg allerede lidt varm da jeg ankom.

Jeg startede med næsten samme opvarmningssæt, som sidst, hvor jeg samtidig trænede lidt “tungt” ben.

 • 10 x squad med 2 x 16kg kettlebells – styrker benene og varmer ryggen op
 • 20 x armbøjninger
 • 20 x maveklaps
 • Alt ovenstående x 3 med max 30 sek. pause imellem sæt

Så var jeg godt varm, min puls var oppe og klar til at træne resten af kroppen.

Jeg lavede nogle af følgende øvelser med benene på oppe, altså på en box el lign. for at give mig selv lidt mere modstand.

Supersæt x 4 (jeg lavede øvelserne lidt langsomme, så jeg havde fuld time-under-tension):

 • 10 x TRX rear deltoid fly – skulder
 • 10 x TRX ryg back pulls – ryg – hiver brystet og ryggen op
 • 10 x bicep pull up curls – biceps – hiver kroppen op med kun biceps

Supersæt x 4:

 • 10 x TRX chest push ups
 • 10 x TRX tricep press

Afslutning:

 • 20 x mavebøjninger – 3 sæt
 • 20 x armbøjninger – 3 sæt
 • Udstrækning

Som I kan se, så virker det en smule “lettere” end sammenlignet med sidste og forrige uge. Men det virkede godt. Og selvom der ikke var nogle tungere vægte med i forløbet, så var det uden tvivl virkelig gode øvelser som stensikkert vil bevare – og måske øge – din muskel masse. Så længe man holder musklen konstant spændt under øvelsen, og ikke har for mange “pauser imellem reps” 😉

Næste uge vil jeg kaste mig ud i et mere traditionelt workout, med kun 2-3 muskelgrupper adgangen.

Billede 04-07-14 163

Efterfølgende kost:

Igår fik jeg så serveret mad, da jeg åbnede fasten med noget familie. Jeg åbnede selvfølgelig fasten med dadler, men ellers var der en kød suppe, kyllingelår, 2 forskellige salater og en grøntsagstærte baseret på æg. Så der var rig mulighed for en masse gode proteiner 😉

Senere på aftenen var der masser af vitaminer og antioxidanter i form af forskellige frugter – også lige en dejlig chokolademuffin – dog helt uden sukker, og lavet på banan :) . Til Suhur (aftenens sidste måltid) stod den på kernebrød med laks og makrel og en banan til, for at få nogle af de sunde fedtstoffer og fibre til maven.

Det fungere rigtig godt for mig at spise mine kulhydrater + proteiner tidligt på aftenen, og proteiner + fedt sidst på aftenen. Jeg har ingen hovedpiner el. lign. om dagen og har en god energi :)